Living the dream

“Ik wil de grootste/bekendte DJ ter wereld worden en ik hoop dat jij mij hierbij kan helpen?!”Deze vraag krijgen bookers, managers, platenlabels en coaches regelmatig te horen.

Wat is dat toch met het “beroep” DJ dat zoveel jonge Nederlandse kids dit zien als hun grootste droom?

De interesse voor het draaivak is mooi; liefde voor muziek, mensen in vervoering brengen, de dansvloer in extase en de handjes in de lucht. Daarnaast is het natuurlijk ook de verleiding van de glamour; mooie mensen, aandacht, geld, macht, altijd feest, de wereld rond in je eigen jet. Ik de DJ, als headliner op de tofste feesten.

Niet zelden begint het op een zolderkamer. Aan de spotlights gaan vaak heel wat jaren van bloed, zweet en tranen vooraf. Bedenk daarbij dat de spotlights maar voor zeer weinigen zijn weggelegd. Het gepriegel op je eerste eigen, zelfgespaarde apparatuur, het eindeloos oefenen op je niet geïsoleerde zolderkamertje (arme ouders) en de zenuwen voor je eerste boekinkjes op een soos/schoolavond waarbij je zelf na afloop de zaal mag vegen. Centjes, fans, champagne of zelfs muntjes en mooie dames zijn dan nog zeker een verre utopie. De mainstage lijkt onbereikbaar.Het zijn dan ook de happy few die voorbestemd zijn om het leven te leven van onze top DJ’s.

Je hebt natuurlijk altijd een portie geluk nodig, talent, een beetje gun factor, de juiste track op het juiste moment. Maar: het belangrijkste ingrediënt is en blijft vooral doorzettingsvermogen, hard werken, geduld en plezier beleven aan dat wat je graag doet!

De Amerikaanse site fatherly.com deed onderzoek naar de toekomstwensen van kinderen. De top 4 van jongens is verrassend of toch niet? topsporter, brandweerman, ingenieur en, astronaut .

DJ staat nog niet in deze Amerikaanse top 5 vermeld…hoewel…. een succesvolle DJ carrière toch echt hetzelfde is als topsport! Dat is wat mensen vaak onderschatten.

Nogmaals, ik kan het niet vaak genoeg zeggen: het is vooral belangrijk om plezier te hebben in dat wat je doet en bezighoudt. Je zal er energie van krijgen. De kans dat je als DJ groot en bekend wordt is wellicht klein maar doe wat je blij en gelukkig maakt! Volg jouw liefde voor muziek en het draaivak. Volg vooral je hart dus!

En mocht jij als DJ uitgroeien tot topsporter, weet en koester dat jij de droom leeft van vele kinderen over de hele wereld.

Lees artikel

Heb je vragen over wat ik voor je kan betekenen?

Wil je om kennis te maken een gratis skype of telefoon sessie plannen?
Bel me dan gerust op 06 21 511 398 of neem contact met mij op!

Maak een afspraak
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form