Social Media

Iedereen doet het, gebruikt het, en neemt het heel serieus.

Ik loop alweer wat jaartjes mee maar zelfs ik betrapte mijzelf erop dat ik na ADE toch merkte dat ik op Facebook checkte welke feestjes ik nu gemist had en wat het met mij deed….FOMO…the fear of missing out. Bang zijn dat je het feestmoment van je leven mist terwijl anderen volop in hetzelfde moment aanwezig zijn.

Wat doet dat eigenlijk met je? Maakt het je onzeker? Hoor je er nog bij? Kun je wel keuzes maken?

Social Media kan een grote impact hebben op artiesten.

Twee artiesten kwamen laatst bij mij om te vertellen dat ze onzeker werden van al het commentaar op social media.  Het maakte ze in het gewone leven achterdochtig als ze in gesprek waren met fans en ze raakten daardoor uit balans.

Wat is dat toch dat wij zo luisteren naar wat anderen van ons vinden? We willen zo graag bevestiging en erkenning dat een vreemde persoon aan de andere kant van de digitale lijn onze maatstaf wordt. 

Het is natuurlijk ook fijn om (vooral positieve) feedback te krijgen en ook ik vind het altijd leuk te zien dat je foto of bericht geliked wordt en dat je genoeg vrienden hebt op Facebook.

Maar waar is de grens?

We laten bepalen of we populair genoeg zijn en een leuk genoeg leven hebben door Facebook en Instagram, of we goed genoeg bezig zijn via Twitter of fora en dan zijn er nog tig andere manieren met social media en filters om te laten zien of en hoe we bestaan.

Het is toch vaak “keeping up the appearances”. Niks mis mee op zijn tijd maar er zijn ook grenzen. Ik merk dat mensen die om het hardst roepen en laten zien hoe geweldig hun leven wel niet is, vaak juist niet lekker in hun vel zitten als ik ze persoonlijk spreek. Het is dan een soort gefilterde schijnwereld waarin ze verkeren.

Jullie als “nieuwe” generatie weten niet beter als dat er altijd Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat en tig meer social media accounts dus is het soms noodzaak jezelf van al deze invloeden af te sluiten.

Vertrouw daarbij vooral ook op jezelf, je mag af en toe eenzaam zijn, relativeren is belangrijk bij negatieve kritiek en feedback! Is dit lastig STOP met het lezen van random meningen en kritiek. Het helpt je niet en je wordt er alleen maar onzeker en onstabiel van en het  zorgt ervoor dat je uit balans raakt.

Mijn advies bij de twee artiesten was dan ook om te stoppen met het checken van Twitter en de fora voor de komende maand. Wat ik terugkreeg is dat ze vooral rust, balans en een positieve mindset kunnen ervaren.

Lost in a moment. Trek af en toe die stekker eruit! En lukt het niet alleen, zoek dan gewoon hulp.

Lees artikel

Heb je vragen over wat ik voor je kan betekenen?

Wil je om kennis te maken een gratis skype of telefoon sessie plannen?
Bel me dan gerust op 06 21 511 398 of neem contact met mij op!

Maak een afspraak
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form