Uit je comfortzone!

Iedereen kent wel dat ongemakkelijke gevoel als je vage bekenden op een festival ziet die belangrijk voor je kunnen zijn om mee te praten. Je wilt er eigenlijk naar toe maar je ziet dat ze net druk in gesprek zijn met een ander. Dus besluit je nog maar eens een extra rondje over het terrein te lopen. Of je wilt een bekende DJ jouw demo geven of sturen maar durft het toch niet omdat je eigenlijk bang bent voor de reactie. Dus doe je liever niets. Wel zo veilig want dan wordt je niet afgewezen. Of neem de grote dance event conferenties zoals ADE, Dancefair, IMS en WMC die soms zo groot en international aanvoelen dat je je daardoor als aanstormend DJ_talent op voorhand al erg klein voelt en je het liefste helemaal niet meer wilt gaan!

Het festivalseizoen is weer begonnen. De ideale tijd om als aanstormend DJ-talent zicht- en hoorbaar te zijn, nieuwe contacten te ontmoeten en op te doen. Dit gaat de een gemakkelijk af, de ander juist niet. Hoe stap je op iemand af? Wat te zeggen en wat vooral ook niet? Hoe kom je in dit soort situaties uit je comfortzone?

Waarom gedragen wij ons eigenlijk zo? 

Ieder mens is op zijn tijd onzeker. Sommige uitten dit juist met een grote mond en treden graag op de voorgrond en anderen houden zich liever op de achtergrond en maken zich het liefst onzichtbaar. Als mens nemen wij ons altijd een houding aan die het prettigste voelt om met een ‘onveilige’ situatie om te gaan. Maar het uitgangspunt is hetzelfde, namelijk angst.

Als je je bewust bent van het feit dat iedereen (ja ook de DJ waar je al jaren tegenop kijkt) op zijn tijd onzeker is maakt dat de stap om op iemand af te stappen wat kleiner. Om wat beter met onzekerheid en angst voor netwerken om te gaan is het goed jezelf doelen te stellen. 

Aan wie wil je je muziek afgeven, wie wil je gesproken hebben?
Maak netwerken ook niet zwaarder dan het is. Probeer het te zien als een gezellig gesprek en wellicht kan jij ook iets voor de ander betekenen. Stel je op als een ‘spons’, stel jezelf open om te kunnen leren van anderen.

Natuurlijk is het niet leuk als je ‘nee’ te horen krijgt of als je demo wordt afgewezen. Maar weet dat dit slechts een momentopname is. Wie weet had de ander net een slechte dag. En over muzieksmaak valt te twisten: wat de een wel goed vindt, vindt de ander niet goed. Ga daarom altijd uit van jouw eigen kracht. Wat wil jij? Ga daar voor en focus! En misschien horen daar soms ‘nee’s’ en afwijzingen bij. Maar zolang je jouw eigen weg blijft volgen, uitgaat van eigen kracht en doorzet bepaal jij je eigen route naar de top.

Lees artikel

Heb je vragen over wat ik voor je kan betekenen?

Wil je om kennis te maken een gratis skype of telefoon sessie plannen?
Bel me dan gerust op 06 21 511 398 of neem contact met mij op!

Maak een afspraak
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form