Vertrouw op jezelf!

“Zal je dat nu wel doen? Weet je het zeker? Ik weet het niet hoor, ik zou nog even wachten, lijkt mij beter van niet, ben je niet echt voor weggelegd, doe nou maar wat je altijd al deed……”

Al eens nee gehoord? Afwijzing heet dat…en iedereen gaat het weleens meemaken.

Meestal advies van vrienden, familie en kenissen. Allemaal goed bedoeld maar wat doet dat eigenlijk met je? Juist omdat het mensen zijn die je dierbaar zijn en uit je naaste omgeving willen we er naar luisteren, laten we ons van de wijs brengen, en bekracht het wat we al over onszelf denken.

Dat stemmetje dat in je hoofd vaker roept “ je kan het niet, je bent niet goed genoeg, bijzonder/slim genoeg” wordt als het ware nog eens extra wakker geschud met al deze externe, goedbedoelde adviezen.

Onthoud ”je bent niet je gedachten, je hebt gedachten” wat ik daarmee zeggen wil is dat jij zelf bepaalt wat je denkt…maar dat hoeft niet waar te zijn…….

Stop waarde hechten aan negatieve gedachten want ze zijn niet waar!

Iedereen heeft een mening, altijd en overal maar wie zegt dat dit de waarheid is… het is maar een mening. Misschien juist ingegeven om risico’s te mijden, vanuit een veilige gedachte. Maar misschien moet jij zelf juist wat meer risico nemen om een stap te maken.

Geloof dus in je eigen kracht maar ja, dat is wel weer heel makkelijk gezegd in plaats van gedaan. Hoe doe je dit?

Om je eigen kracht te weten is het allereerst belangrijk een doel met jezelf af te spreken. Wat wil je, waar wil je naartoe? Maak het zo groots mogelijk! Nummer 1 dj van de wereld (Tiesto, Armin en Hardwell konden het ook dus waarom jijniet), Grootste hit (Martin Garrix weet er alles van), optreden op jouw favoriete festivals en events etc.

Visualiseer het en maak het eigen! Hoe ziet jouw favoriete festival eruit? Hoe klinkt jouw grootste hit, waar ben je dan, wat zullen de reacties zijn, wie ga je ontmoeten als je nr 1 DJ bent en geloof erin.

Focus; ga voor je doel en laat je zo min mogelijk afleiden. Zoek mensen met dezelfde dromen, ambities en passie en probeer zo min mogelijk te luisteren naar de mensen die dit niet hebben. Ze bedoelen het goed maar halen je ook uit je element en knibbelen aan je zelfvertrouwen.

Wie weet wordt je geen nr 1 DJ van de wereld of heb je (nog) niet je grootste hit te pakken maar wellicht kom je er zo wel achter wat je nog liever zou willen of beter zou kunnen. Het is jouw levensreis en als je het niet probeert of nergens in gelooft leef je straks het leven van iemand anders. Wees jezelf en vertrouw op jezelf!

Lees artikel

Heb je vragen over wat ik voor je kan betekenen?

Wil je om kennis te maken een gratis skype of telefoon sessie plannen?
Bel me dan gerust op 06 21 511 398 of neem contact met mij op!

Maak een afspraak
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form